fbpx

Kde začať s prírodnou kozmetikou?

Rozmýšľaš začať používať prírodnú kozmetiku kvôli sebe a prírode a nevieš kde začať? Už nechceš dávať na seba toľko chemikálií? Je Ti zle pri pohľade na fotky oceánu plného plastov?
Keď sa Ti tieto otázky preháňajú hlavou, je čas začať. A neboj sa, nemusíš hneď vyhodiť všetko čo doteraz používaš?

Chrániť seba či aj prírodu?

V dnešnej dobe je už celkom jednoduché “zabiť dve muchy jednou ranou”. Vzniká veľa bezobalových obchodov a určite nájdeš nejaký aj v Tvojom okolí. Spojíš príjemné s užitočným a pri výbere prírodnej kozmetiky zároveň kúpiš produkt, ktorý je bez obalu alebo má ekologický rozložiteľný obal.

No ale s čím vlastne začať?

  • Mydlo – používame dennodenne, či tuhé alebo tekuté.
    Prírodných tuhých mydiel je už veľký výber. Kvalitné sú s esenciálnymi olejami, bez parabénou, parafínou, syntetických penidiel a podobne. Vačsinou sú bez obalu alebo zabalené v papieri.
    Pri tekutých, by sme volili alternatívu, že si donesiete vlastnú nádobku a mydlo si v bezobalovom obchode “načapujete”. Alebo si vyrobíte doma vlastné.
  • Sprchový gél – opäť je ich už na trhu veľký výber. Buď si ho načapuješ ako mydlo v bezobalovom obchode a chrániš tým aj prírodu. Alebo zvolíš sprchový gél v tuhej forme. Vyzerá skoro ako mydlo, len je to gél. Môže byť na viacero použití alebo je v podobe menších tabliet na jedno použitíe. Ak zvolíš prírodný sprchový gél zabalený v plastovom obale, poradili by sme taký, ktorý má certifikáciu. Známou a overenou je v Európe je NATRUE.org. Spoznáte to podľa malej guľatej značky na produkte.
  • Šampón – podobne ako pri sprchovom géli, načapovať v obchode, vyrobiť si doma, kúpiť certifikovaný alebo zvoliť tuhú alternatívu šampónu, ktorá je vhodná aj na cestovanie. Tuhý šampón môže byť na viacero použití alebo je v podobe akoby menších tabliet na jedno použitie.
  • Zubná pasta – máš viaceré možnosti. Načapovať si pastu do vlastnej nádobky. Kúpiť certifikovanú pastu v sklenenom obale. Dostupná je už aj pasta v podobe zubných tabliet alebo zubného prášku. Treba len vyskúšať čo Ti vyhovuje?

Keď sa Ti podarí zaradiť tieto základné prírodné alternatívy kozmetiky do každodennej praxe a nebude doma príliš veľká vzbura, prípadne sa to zapáči aj ostatným členom rodiny alebo ich už používate, si na najlepšej ceste postupne nahradiť ďalšie produkty. Držíme palce?

Ďalšia spokojná zákazníčka❤️#familiaorganica #eco #bio #slovakia #naturaltoothpaste #zerowaste #bezobalu #prirodnakozmetika #prirodnapasta #certified #natrue #slovakia

Uverejnil používateľ Familia Organica SK Pondelok 2. marca 2020
Viac tipov a informácií zdieľame na Facebooku. Staňte sa fanúšikom
https://www.facebook.com/familiaorganica.sk/