fbpx

Prírodné dezodoranty

Potíme sa všetci. Nie všetci v našom okolí to však o nás musia vedieť. Či už cvičíme vo fitku, ponáhľame sa na autobus alebo stojíme v strese pred šéfom a celým tímom kolegov s dôležitou prezentáciou, produkujeme pot. Hoci sú tradičné dezodoranty a antiperspiranty určené na potlačenie telesného pachu a vlhkosti, použité prísady môžu byť škodlivé a z dlhodobého hľadiska môžu dokonca meniť pach nášho potu. Odpoveďou pre nás môžu byť prírodné dezodoranty.

Ako sa tvorí pot?

Potenie je prirodzená reakcia organizmu na fyzickú aktivitu, stres alebo zvýšenú teplotu prostredia, v ktorom sa nachádzame. Zvýšená tvorba potu nastáva tiež po konzumácii alkoholu a pikantných jedál. Telo nás v takom prípade začne chrániť tak, že zvýši produkciu potu, aby nás ochladzoval. Najčastejšie sa potíme na šiji, v podpazuší, na chrbte, rukách, nohách a na tvári.

Potenie môže byť veľmi nepríjemné, najmä, ak nám vďaka nemu vznikajú nepekné mokré fľaky na oblečení. Ak sa na to pozrieme zo spoločenského hľadiska, sú situácie, kedy sa vďaka poteniu cítime vyslovene trápne.

Pot tvorí z 98% voda. Zvyšný obsah tvorí soľ, bielkoviny, močovina, amoniak a toxíny, ktoré telo touto formou vyplavuje.

Prečo pot práve nevonia?

Určite veľmi dobre viete, že pot zapácha najmä v podpazuší. Preto sa doň aplikuje dezodorant. V podpazuší sa nachádzajú apokrinné žľazy produkujúce baktérie, ktoré náš pot rozkladajú. Pot v tejto oblasti sám o sebe nezapácha. Deje sa tak len vďaka baktériám, s ktorými sa pot zmieša.  Zaujímavosťou tiež je, že zápach potu sa mení nielen v závislosti pH našej pokožky, ale v závislosti toho, čo sme práve skonzumovali. Samostatnú kapitolu tvorí napríklad červené mäso, kapusta, cesnak či cibuľa.

Ako funguje blokovanie potu?

Ľudia často používajú dezodorant ako všeobecný termín. Medzi dezodorantom a antiperspirantom je však zásadný rozdiel. Dezodoranty jednoducho maskujú telesný pach, zatiaľ, čo antiperspiranty skutočne blokujú funkciu potných žliaz, a to najmä vďaka obsahu hliníka.

Médiami prebehlo veľmi veľa diskusií o tom či hliník spôsobuje alebo nespôsobuje rakovinu prsníka. Aj, keď vedci určitú spojitosť našli, Americká spoločnosť pre výskum rakoviny vyhlásila, že na takéto tvrdenie zatiaľ neexistuje dostatok dôkazov. A, preto rozhodnutie či používať alebo nepoužívať prírodné dezodoranty, či bežné antiperspiranty, necháme na vás.

Nájdite si ten svoj dezodorant

Hľadať ten správny dezodorant je, ako hľadať perfektné džínsy či svoj životný parfum. Zatiaľ, čo jednému z nás vonia levanduľový, iný preferuje s vôňou santalového dreva. Možno ste už počuli o vysoko kvalitných prírodných dezodorantoch od nemeckého výrobcu BEN&ANNA. Sú určené ako pre ženy, tak aj pre mužov a zabezpečia vám spoľahlivú ochranu po celý deň. Vďaka obsahu bambuckého masla a sódy majú pevnú konzistenciu a dobre sa nanášajú. Majú veľa pozitívnych hodnotení od používateľov z celej Európy.

V ponuke máme tiež dezodorant pre citlivú pokožku bez obsahu sódy. Tento variant vysokokvalitného prírodného dezodorantu vyrobeného z osvedčených zložiek a vybraných vegánskych ingrediencií vám ponúka jedinečnú a spoľahlivú ochranu pred vlhkosťou a nepríjemným telesným zápachom, bez toho, aby pokožku zbytočne podráždil. 

Všetky dezodoranty sú balené v papierovom 100% recyklovateľnom obale, ktorý môže byť odstránený v papierovom odpade. Šetrná starostlivosť nielen k pokožke, ale aj životnému prostrediu určená pre všetkých vyznávačov životného štýlu NON TOXIC a ZERO WASTE ale aj pre všetkých ostatných. Dostupné sú vo viacerých vôňach, z ktorých si určite vyberiete tú svoju.

Páči sa vám, čo ste sa práve dozvedeli? Viac tipov a informácií zdieľame na našom Facebooku a na Instagrame. Staňte sa našim fanúšikom. Tak vám už nič neunikne.