fbpx

Nepúšťajte plesňovú a bakteriálnu bombu do detskej vaničky

Nové štúdie ukazujú, že klasické kúpacie hračky s otvormi môžu byť škodlivé pre zdravie vašich detí.

V časopise Biofilms and Microbiomes bol zverejnený článok o patogénoch nachádzajúcich sa vo vnútri kúpacich hračiek. Od kačičiek, cez lopty, loďky, krokodýle, až po rôzne verzie týchto hračiek na kúpanie. Projekt začal ako zábava vedcov zaoberajúcich sa patogénmi, no výsledky sú prekvapivé. Veď obrázok povie viac ako tisíc slov.

Kúpacie hračky cez rôzne dierky postupne naberajú vodu, ktorá obsahuje patogény nielen z vodovodného potrubia ale aj kúpacieho sa dieťaťa. Ďalšie výživné látky získava zo saponátov. Výsledkom je rozvoj mikroorganizmov, ktoré môžu obsahovať patogény. Nuž a potom je dieťa zraniteľné a vystavené patogénom cez vystrieknutú vodu do ušiek, očiek a ústočiek.

Plesne a baktérie vo vnútri hračiek na kúpanie. Zdroj: Microbiology

Iná štúdia spoločnosti Force Technology objavila, že hračky na kúpanie sú skutočnými bakteriálnymi bombami. Koncentrácia patogénov je až 6500 krát väčšia ako je povolený limit.

Baktérie sa tvoria v dutých zvieratkách s otvormi. Otvory umožňujú, aby vo vnútri kúpeľnej hračky bolo zanesené mydlo, kožné bunky a ostatné zvyšky kúpania. Výsledok testu ukazuje, že “životaschopný počet” (globálny štandard používaný na meranie prítomnosti mikroorganizmov, ako sú baktérie, droždie a plesne) je 950-krát vyšší v kačičke na kúpanie s otvormi ako je maximálna povolená hranica v Dánsku pre pitnú vodu, a 6,500-krát vyššia vo vaničke s otvormi. Skúška presvedčivo dokazuje, že hračky do vane s otvormi sú extrémne nehygienické.

Riešenie od značky Hevea

To je dôvod, prečo kúpacie hračky HEVEA sú navrhnuté bez otvorov. Nezachytávajú žiadnu vodu, čo znamená, že neobsahujú baktérie.

Aj keď bolo lákavé dať do nich dierky, pretože vieme, že deti považujú za zábavné vyprázdňovať vodu z hračky do kúpeľa, nechceli sme vytvoriť potenciálne bakteriálne bomby. Nová analýza zdôrazňuje, že to je extrémne dôležité. Okrem toho, že kúpacie zvieratá bez dier sú oveľa hygienickejšie, ľahšie sa čistia, sú tiež ľahšie a plávajú lepšie ako zvieratká na kúpanie s otvormi.

vysvetľuje Terese. Okrem toho všetky výrobky spoločnosti HEVEA sú vyrobené z prírodného kaučuku z hevea, takže materiál je úplne bez nebezpečných ftalátov, BPA a toxínov. Môžu odolať žuvaniu deťmi.

Užitočné rady pre čistú vaňu a bezpečné hračky. Uistite sa, že kupujete kvalitné vane a vaničky. Lacné môžu obsahovať koktail toxínov, ako je BPA, ktoré sa uvoľňujú do vody najmä v mokrom a teplom prostredí. Vonkajšie bazény sú náchylnejšie na pritiahnutie baktérií z pôdy a zvierat. Slnko ohrieva vodu, takže je dôležité často meniť vodu v bazéne. Vyberte si hračky do kúpeľa bez dier a vždy ich dôkladne umyte a osušte po použití. Upozornenie: Ak si myslíte, že vaše dieťa môže mať alergiu na latex / prírodný kaučuk, vyhnite sa latexovým hračkám. Hračky na kúpanie z prírodného kaučuku od firmy Hevea: